Kangoeroewoning of aanleunwoning

Van Arkel Bouw ontwerpt en bouwt ook een zogenaamde kangoeroewoning of aanleunwoning voor mensen die graag een extra huis willen. Een aanleunwoning kan voor diverse doeleinden nodig zijn en wordt exact naar wens gebouwd.

 

“Met een kangoeroewoning of aanleunwoning heeft u veel mogelijkheden”

Wat is een kangoeroewoning?

Een kangoeroewoning of aanleunwoning is een aan elkaar gekoppelde zelfstandige woning met een inpandige verbinding. Op deze manier kunnen twee of drie generaties samenwonen in hetzelfde huis, maar toch apart. Ieder heeft dus zijn eigen privé woning. Ideaal voor familie die op deze manier mantelzorg kunnen bieden aan hun ouders of hulpbehoevende familieleden. Gezien de economische omstandigheden en het feit dat er meer een beroep wordt gedaan aan mensen in de samenleving om mantelzorg te verlenen, bouwt Van Arkel Bouw op verzoek ook een kangoeroewoning of aanleunwoning aan bestaande woningen.

Hoe ziet een kangoeroewoning er uit?

Een kangoeroewoning is ideaal voor mensen die zorg nodig hebben en toch zelfstandig willen blijven wonen. Een kangoeroewoning of aanleunwoning bestaat uit twee zelfstandige woningen ( de hoofdwoning en buidelwoning). Daarbij heeft elke woning een eigen woonkamer, keuken, slaapkamer en badkamer. Als bouwbedrijf kunnen wij deze woningen naast elkaar of boven elkaar plaatsen. Door middel van een tussendeur of tussentrap kunnen de bewoners van het ene naar het andere huis gaan. Gezien de behoefte bouwen wij een kangoeroewoning meestal gelijkvloers.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

De voordelen van een kangoeroewoning of aanleunwoning

AanleunwoningEen kangoeroewoning of aanleunwoning biedt zeker financieel voordeel wat extra woonruimte en zorgkosten betreft. Ook kunnen ouderen op deze manier langer zelfstandig wonen en kunnen in hun vertrouwde omgeving blijven, waarbij het contact met familie voortgezet kan worden naar ieders behoefte. Gezien het sociaal vangnet is een kangoeroewoning een goede oplossing om wonen, mantelzorg, opvang en sociaal vangnet goed te kunnen combineren.

Wilt u uw huis verbouwen?

Wilt u een verbouwing doorvoeren of uw huis inpandig vergroten? Ook voor uw huis verbouwen kunt u ons inschakelen en bespreken wij graag samen met u alle mogelijkheden. Ook is het mogelijk om een kleinere aanbouw aan uw huis te realiseren.

Contact opnemen

Indien u vragen, offerteaanvragen en/of opmerkingen heeft kunt u contact opnemen via:

E-mailadres: info@vanarkelbouw.nl
Telefoonnummer: +31 (0)297 34 24 02

Heeft u een kangoeroewoning of aanleunwoning nodig?

Wilt u graag meer informatie over de mogelijkheden van een kangoeroewoning of aanleunwoning, kunt u hiervoor gelijk een aanvraag indienen. Wij nemen dan contact met u op om uw wensen te overleggen en mailen u een passende offerte op verzoek.